KOMENTAR

Poziv Sipi i Tužiteljstvu: Evo vam trag ka jatacima migrantskih terorista u sarajevskoj policiji!!!

SIPA i Tužiteljstvo mogu veoma brzo ustanoviti ko su bili jataci  migrantskih ubica Jasmina Berovića u policiji, koji su organizirali krivi trag, kako bi se ubicama omogućio prostor za bijeg. Javnost je obavještena da se uhapšeni ubica zove Hicham Aglaras (34), da je državljanin Maroka, koji  boravi u BiH već oko dvije godine.

Prvo što treba ustanoviti – kako se uhapšeno lice našlo na lokaciji  “u jednoj od napuštenih prostorija na području Novog Grada”, da li je to lice baš tu živjelo, ili je tu dovedeno da izigrava mamac za hapšenje.  Treba se zapitati i kako da na jednoj fotografiji ima na čelu ranu (ili karmin) a na drugoj nema, odnosno, da li je povreda lažna. Kad se ustanovi da svježe obrijani krivi uhapšenik nije živio tu gdje je uhapšen, onda ga treba upitati ko ga je i kako doveo da tu bude uhapšen. Tu će se ramotati klupko koje će nas dovesti do jataka migrantskih ubica u organima sigurnosti.

Ukoliko Sipa i Tužiteljstvo odšute na ovu obavezu da povedu istragu protiv očite protudržavne zavjere u organima sigurnosti – onda ćemo s pravom posumnjati da su najviše pravosudne i sigurnosne instance uključene u zavjeru protiv građana Bosne i Hercegovine – tako što štite ubice i teroriste.

Imali smo priliku to vidjeti u februaru 2014. godine, kada je SIPA bila oslonac piromanima i teroristima, a zbog čega je suspendovan i osuđen tadašnji direktor Sipe, izvjesni Zubac.