AKTUELNO

Postajemo li svjesni naše agresije na Hrvatsku i prava Hrvatske na odbranu?

U određenim okolnostima Hrvatska će steći pravo da upadne na teritorijij BiH i da se brani, ako se prepustimo politici SDA i Islamske zajednice koje nagomilavanje migrantskih hordi uz granicu sa Hrvatskom, u namjeri da tu granicu ugroze, vide kao nešto sasvim normalno, vrijedno humanitarne i ideološke podrške. Davno smo na Antimigrantu objavili da bi SDA i Islamska zajednica morale biti najglasniji antimigrantisti, namjesto što su najglasniji promigrantisti – jer samo antimigrantskim stavom mogu izbjeći ovu klopku u koju su, lancem korupcije, gurnuli kompletan bošnjaki narod. Ovo što se dogodilo prilikom incidenta sa delegacijom EU parlamentaraca, nagovještava da će “s bosanske strane” biti još udaraca na koje će Hrvatska uzvratiti, sa pokrićem.

Već su se čule teorije zavjere da će se sa buđenjem ISIL-a, pod krinkom migantskih protesta, steći uvjeti za antiterorističku akciju, prilikom koje će Hrvatska osloboditi Unsko-sanski kanton, onako kako je “oslobodila”, recimo, Jajce, u kome je ostala bošnjačka većina u ambijentu Hrvatskih pošti, Hrvatske elektrodistribucije, itd.

 

NAKON INCIDENTA

Božinović: Bilo je pomagača s bh. strane granice, koji su trebali dovesti migrante pred EU parlamentarce

Davor Božinović, hrvatski ministar unutrašnjih poslova i potpredsjednik vlade naveo je u svom tvitu da smatra kako je BiH učestvovala u „navodnom performasnu na granici“, kada je hrvatska policija zabranila EU parlamentarcima da provjere kako hrvatska policija postupa prema migrantima.

Božinović je naglasio da je sve bilo izrežirano i da su italijanski parlamentarci bili u privatnoj posjeti granici Hrvatske i BiH.

-Sakupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji se trebao dogoditi na našoj granici. Bilo je pomagača s bh. strane granice, koji su trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku kada su se trebali pojaviti italijanski europarlamentarci – naveo je Božinović gostujući na HRT-u, a iste navode je ponovio u svojoj objavi na Twitteru.

Božinović također smatra da je i hrvatski SDP učestvovao u navodnom incidentu te je naglasio da je granična policija Hrvatske postupila ispravno.

Podsjećamo da su četiri europarlamentarca Pjetro (Pietro) Bartolo, Alesandro (Alessandro) Moreti, Pjer Frančesko Majorino (Pier Francesco Majorino) i Brando Benefei proteklog vikenda stigli na granicu između BiH i Hrvatske da bi se uvjerili kako Hrvatska postupa prema migrantima, ali hrvatska policija je to navodno spriječila.

Božinović također smatra da je i hrvatski SDP učestvovao u navodnom incidentu te je naglasio da je granična policija Hrvatske postupila ispravno

https://avaz.ba/vijesti/bih/628163/bozinovic-bilo-je-pomagaca-s-bh-strane-granice-koji-su-trebali-dovesti-migrante-pred-eu-parlamentarce