KOMENTAR

Poruka Lauri Lungarotti: Treba vas biti sramota što legalan odlazak BiH građana u EU stavljate u isti koš sa ilegalnim migracijama

U nastavku prenosimo komentar objavljen na društvenim mrežama u povodu izjave Laure Lungarotti, šefice misije IOM-a u BiH o migracijama građana BiH u inozemstvo.

Komentar prenosimo u cijelosti:

Gospođo Laura, posljedice ove pojave smo u potpunosti shvatili i osjetili na svojoj koži , ogroman negativni uticaj na političku, kulturnu, socijalnu i ekonomsku budućnost naše zemlje.

Kažete da morate djelovati sada i zajedno kako bismo izgradili bolju budućnost ove zemlje!

Nemojte, ne želimo to, prvenstveno iz razloga što vaše djelovanje nije u skladu sa zakonima!

S jedne strane EU sprečava ilegalan ulazak, a sa druge ga pomaže! Ima li tu logike? Vjerovatno ima vama zato što raspolažete ogromnim novcem i ilegalni migranti su vam pokriće za trošenje istog.

Druga stvar, kako vas nije sramota spominjati migracije građana BiH i stavljati ih u isti koš sa ILEGALNOM migracijom afroazijskih plemena!

Ljudi iz BiH odlaze u EU na legalan način, sa dokumentima, čekajući raznorazne vize mjesecima i niste im ni na koji način pomagali u tome, a radi se o ljudima koji su krenuli prema EU sa namjerom da rade i da poštuju zakone i običaje domaćina, za razliku od ovih afroazijskih plemena!

Treba vas biti sramota, ali, kao i vaš prethodnik, ne znate sigurno šta to znači!