KOMENTAR

POLICIJA JE SAUČESNIK dokle god ne odgovori na ova pitanja!!!

Na osnovu kojih je indicija MUP Kantona Sarajevo u rekordnom kratkom vremenu identifikovao Marokanca Hichama Aglarasa kao mogućeg ubicu Jasmina Berovića?

Na osnovu kojih je informacija MUP Kantona Sarajevo u rekordnom kratkom vremenu locirao i uhapsio glavno-osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića?

Opšte je poznato da u današnjem vremenu mnoge policijske akcije prati neka snimateljska ekipa. Zašto prilikom hapšenja Marokanca nema snimljenog video materijala o toj akciji?

Zašto se na fotografijama uhapšenog Marokanca nigdje u groplanu ne vidi njegovo lice, nego je ono ili potpuno sakriveno ili se tek  nadzire dio njegovog lica?

Zašto nema nijedne fotografije na kojoj specijalci vode uhapšenog Marokanca?

Zašto na potjernici koju je izdao MUP Kantona Sarajevo ispod fotografije ne piše ime i prezime osobe za kojom se traga?

Zašto MUP Kantona Sarajevo, ako je znao o kojoj je osuminjičenoj osobi riječ, nije dao nikakve dodatne podatke kao što su: starosna dob, visina, odjeća koju je osoba imala na sebi u tenutku činjenja krivičnog djela, eventulani ožiljci na tijelu, tetovaže i sl.?

Na osnovu kojih je podataka MUP Kantona Sarajevo došao do saznanja da uhapšeni Marokanac nema nikakvu vezu sa ubistvom Jasmina Berovića?

Zašto MUP Kantona Sarajevo nije pustio Marokanca Hichama Aglarasa na slobodu ako su utvrdili da je nevin, nego su ga predali službi za postupanje sa strancima, kada znamo da tipova poput pomenutog Marokanca u Bosni ima na stotine?

Zašto MUP Kantona Sarajevo istrajava na tvrdnji da je uhapšeno lice sa potjernice baš Marokanac Hicham Aglaras iako je više nego očito da uhapšeno lice nije Hicham Aglaras već neka druga osoba?

Zašto MUP Kantona Sarajevo nije raspisao nagradu za bilo kakvu korisnu informaciju koja bi dovela do ubice i njegovih pomagaća odgovornih za ubistvo Jasmina Berovića?

Da li je MUP Kantona Sarajevo iskoristio sve mogućnosti pribavljanja korisnih podataka kao što su video snimci sa objekata na kojima su se mogle vidjeti osobe za kojima se traga, iskazi dvojice Bošnjaka koji su takođe učestvovali u tuči, kako bi se mogao napraviti foto robot osumnjičenih i sl.?