Komentar

Pismo gospodinu Wigemark: Ne stvarajte potencijalno žarište za nove sukobe, rat i krize

Poštovani Gosp. Wigemark i EU,

Ne znam da li će ili ne neko ovo prenijeti ali ću Vam se ovako obratiti.
Elem, vi kao predstavnik vijeća EU – Vaše ponašanje je besramno i ispod diplomatskog nivoa, jer novcem plašite i ucjenjujete slabije od sebe. Slobodno možete kod svoje kuće da grmite i ultimatume da postavljate ali ne i ovdje. To je Vaše pravo lice i obraz i u ovdašnjim političarima tražite ko će saviti kičmu pred Vama tako ‘ strašnim.’
Vi i Vaša EU na jedan fašističko ucjenjivački način ovim tretirate građane BiH preko podaničkih kmetova koji su na vlasti u BiH kao Vaše bezpogovorno roblje koje je ukinuto prije 120 godina.
Ko je, u skladu sa zakonima demokratske EU Vama Gosp. Wingemark kao i Vašem jastrebu Peteru iz IOM-a dao mandat, dozvolu da ucjenjujete svaki život stanovnika BiH radi Vaše politike uslovljavanja novca da moraju prihvatiti ilegalne muške imigrante koje Vi, kao politički plan finansirate, dovlačite i kroz njih stvarate potencijalno žarište za nove sukobe, rat i krize?
Vi ste ništa drugo do samo zlo u odijelu Vaših mentora koje iskaljujete na ovu malu državu, Kanton, grad.
Budite, muško, mudonja politički pa se tako obratite Orbanu, Trampu …sa te iste visine. Recite njima da moraju srušiti zid, žicu. Znate šta bi Vam Trump rekao? Šta bi Vam Orban poručio?
Znate li kako bi ste završili? Kao jedna kukavica od čovjeka jer ste jaki samo na slabima. Za Vas slabima a nemate pojma koliko smo jaki.
Imate petlju galamiti na nekog tamo malog birokratu koji drhti pred Vama a daj dreknite na Putina ili Rusiju?
Kako se samo bojite jačih od Vas.
Evropa jest i bila je kurva, stara dama koju sa svih strana xxxxx svi a vi kao takvi od novca kurvanjskog uslovljavate da ilegalne imigrante moramo prihvatiti. Za koga? Zbog čega?
Je li Da nas tuku? Da nas siluju? Da nas pljačkaju? Da nas zaraze?
Da nas ubijaju?
Primite ih Vi u svoju Evropu! U svoju kuću sve njih punih kriminalnog miljea, boleščuga, nasilja, silovanja, ubistava, ratnih zličinaca…
Nemate Vi stranci pravo palamuditi ovdje nama jer Vi, baš vi jeste najveće zlo koje je zavadilo ove narode po isprobanom receptu iz dalje i bliže prošlosti – Vaša Evropska politika .
Gospodine, ako ste i to uopšte jer nemate časti, kulture da u tuđoj zemlji poštujete domaćina već ste samo “Gost” koji nema pravo upravljati redom…plašite ovdašnji narod vašim novcem. Kako Vas nije stid? Imate li obraz?
Ne ne treba nama Vaša pomoć u takvom podaničkom smislu jer ovaj narod su vaši preci htjeli slomiti…Rimljani, Osmanlije, Austrougari, Njemci, Englezi, domaći fašisti i nacionalisti koji i danas vladaju bivšom Jugom.
Zapamtite ovo: Nestaćete VI kao EU a neka ‘nova Jugoslavija’ će se izdići jača opet i sve ovo promjeniti. Srušiće se Vaš jaram na vas same i sve što danas radite od ovih ultimatuma vama ce se vratiti. Sjetite se TLN…oni su to sarkastično nadrealno prorekli.
Ne trebate biti toliko arogantni u svojoj obijesti jer ovo nije Vaša kuća, ni Premijera, Predsjedništva koje se kolje, ni bilo kojeg vijeća ili Vlasti već sva tri naroda koji jedva diše za dan da sruši sve njih nacionaliste zajedno sa Vama koji ovom narodu činite zlo.
Zato, odbite od BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije jer nas sve jednako tretirate…kao plemena a ustvari ste Vi to samo ste obukli odjelo. Ne zaboravite da su dva najstrašnija rata sa svom ljudskom zlobom počela od Vas…koji ste činili velika zvjerstva a da ne slominjem Vaše kolonizatore koji su osiromašili toliko zemalja te kontinenata i opljačkali svo njihovo bogatstvo kroz istoriju. Zato ste danas bogati na krvi i tijelima miliona ubijenih, rastjeranih, uništenih naroda, nacija, zemalja, kontinenata.
I danas taj svoj novac grmeći dajete da mi moramo prihvatiti ove nelegalne imigrante kojih se Vi isti rješavate i ne dozvoljavate više nelegalan boravak u svojoj kući, jel da ?
Vi možete se derati, vikati u svojoj kući ili pred poslušnicima ali da je kojim slučajem neko drugi Vlast vidjeli bi gdje Vam je mjesto, jadni birokrato
Nije EU kriva tj. vaš obični narod od kojeg krijete mnoge Vaše loše stvari, već Vi. Znajte da će vas oni jednom srušiti jer sve više vide koliko zlo činite a i zadnji izbori su pokazali da EU propada, da se budi drugačija EU…uskoro.
Ne brinite se, uskoro ćete imati komšije ilegalne migrante…sve njih muške od 15-30 godina da Vama čine ono što ovdje čine.
A do tada, mičite svoje prijetnje običnom narodu preko onih koji vladaju.
Saradnja sa EU da, partneri da ali ucjene i prijetnje to Gospodine Wingemark zaj….
U svojoj kući prvo napravite red a ne u tuđoj. I da, na kraju sjetite se kao Kršćanin riječi koje je rekao Vaš Isus u Bibliji:
” Ko si ti da svom bratu izvadiš trun iz oka njegova kad je u tvom oku deblo? Licemjeru!
Prvo iz svog oka izvadi veliko deblo pa tek onda reci da tvoj bližnji ima trun u oku. ”

Srdačan pozdrav iz Balkanije

Samir Jaganjac