VIDEO

Pala grupa krijumčara migranata: “Ruke na leđa, brže”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbjednosno-informativne agencije i Policijske uprave u Zaječaru u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su osam osoba koje se sumnjiče da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršile krivično djelo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopćio je MUP.

Uhapšeni su D. T. (43), M. M (43), P. P. (33), V. T. (19), M. P. (33), R. S. (55), D. A. (48) i M. P. (58), svi iz Zaječara.

Kako se vidi na snimku koji je objavio MUP, policajci su jednom od privedenih upali u stan uz povike “Lezi! Ruke na leđa, brže!”.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe koju je, kako se sumnja, predvodio D. T. terete se da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od kraja juna do avgusta ove godine, na području Zaječara, omogućili nedozvoljen prelazak državne granice između Republike Bugarske i Republike Srbije za 36 osoba za sad neutvrđenog državljanstva i 12 državljana Afganistana.

Oni su, kako se sumnja, migrante dovozili do Beograda u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja u zemlje Evropske unije, a kao nadoknadu su dobijali 300 eura po jednom migrantu. Članovi organizovane kriminalne grupe su, kako se sumnja, novac međusobno dijelili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeno je i oduzeto osam putničkih vozila, 2.250 eura, kao i veći broj mobilnih telefona.

Policija nastavlja rad na ovom slučaju. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

http://https://www.youtube.com/watch?v=VEufTFUx1uo