KOMENTAR

“Oslobođenje” – zlo novinarskog kurvaluka: Žale migrantske teroriste, a ne žale mladića kojemu je polomljena lobanja

IOM je korumpirao medije, istinu, pravdu – pa tako danas medijske kurtizane iz lista “Oslobođenje” žale migrantske teroriste koji su dobili batine kao odmazdu, ali ne žale je A. Gverića kojemu su ti isti migrantski teroristi polomili lobanju, ugrozili život i od njega vjerovatno napravili trajnog invalida koji će moguće imati epileptične napade kao posljedicu ovog premlaćivanja. Svi koji su korumpirani, od Islamske zajednice, preko političara, do medija, ponašaju se isto – ne smiju ni riječi kazati kada migrantski teroristi ugrožavau naše građane, ali, čim neko uzvrati istom mjerom, diže se salva optužbi za “fašizam” i ostale tandaramandarije. U posljednjem tekstu iz “Oslobođenja”, najednom se, eto, otkrilo da je brat A. Gverića, Mirhad Gverić, “procesuiran zbog raznih krivičnih djela”,ali se ni jednog časa ne suosjeća sa mladićem koji je pretučen. To zapravo otkriva kriminalnu, korupcijsku pozadinu novinarskog kurvaluka, kakav nikad nije zabilježen u povijesti bh. novinarstva. Fuuuuuuuuj!

 

U nastavku tekst iz Guzolođenja…

Gverićima je nekoliko puta oduziman automobil zbog toga što su pokušali krijumčariti migrante. Sumnja se da je, upravo, zbog neraščićenih poslova oko krijumčarenja došlo do prvobitnog sukoba između Gverića i grupe migranata koja je živjela u napuštenom objektu u blizini njihove kuće

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Bihać naredilo je da se organizator napada i zlostavljanja migranata odmah pusti na slobodu, saznaje Istraga.ba.

Pripadnici MUP-a USK-a su idenfikovali jednog od ukupno devet osoba koje su, u znak “odmazde”, teško pretukli trojicu migranata u Bihaću, a svoju akciju su snimali i objavili na Facebooku.

-Sve radimo u saradnji sa MUP-om USK-a. Jedna osoba je bila privedena i dežurni tužilac nije naredio zadržavanje. Ta osoba je priznala napad i svi dokazi su obezbijeđeni tako da nije bilo osnova za pritvor. Trenutno se vrši vještačenje tjelesnih povreda koje su zadobili migranti, kazala je glavna kantonalna tužiteljica u Bihaću Fadila Amidžić.

Istraga.ba je objavila da je organizator ovog napada bio Mirhad Gverić, poznati nasilnik iz Bihaća koji je više puta procesuiran zbog raznih krivičnih djela, ali i povezanosti sa krijumčarenjem migranata.

-Bravoo Bihać. Osveta je pala za našeg Alvira Gverića kojeg je prekjučer ova grupa migranata pretukla, navedeno je u opisu snimka koji je u srijedu ujutro objavljen na Facebooku.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/organizator-brutalnog-premlacivanja-migranata-na-slobodi-novi-detalji-ko-je-koga-tukao-i-zbog-koga-cega-629588