AKTUELNO

Okupatorska agencija IOM – Subverzija protiv državnih organa!!!

Takozvana Internacionalna organizacija za migracije (IOM) bi u uređenoj državi bila protjerana u odnosu na stepen kriminalnih aktivnosti kojima se bavi u podrivanju suvereniteta, legaliteta i mira na ovim prostorima. Centar uvoza haosa u krajeve sa bošnjačkom većinom je upravo taj IOM, koji je po ko zna koji put pokazao svoju kriminalnu nakaznost, kada je odlučio suprotstaviti se kantonalnim organima vlasti… O čemu se radi, pročitajte u nastavku…

Po najavi Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom počelo je dugo očekivano izmještanje migranata iz prihvatnog centra Bira.Kako saznajemo od Ale Šiljdedića, portparola Uprave policije USK-a, danas će iz Bire u Migrantski centar Lipa biti izmješteno između 50 i 100 migranata.

– U skladu sa setom mjera usvojenih od strane Operativne grupe USK za praćenej aktivnosti migrantske kirze, pripadnici policije USK počeli su sa izmještanje migranata u prihvatni centar Lipa. Aktivnosti se SPR0V0DE u skladu s Odlukom Operativne grupe da se migranti iz prihvatnih centara u Bihaću i Velike Kladuše izmjeste, a kampovi zatvore. Iz prihvatnog centra Bira u Bihaću danas će biti izmješteno oko stotinu migranata, a narednih dana ćemo nastaviti sa aktivnostima izmještanja, kazao je portparola Uprave policije USK-a Ale Šiljdedić.

Međutim, s druge strane Međunarodna organizacija IOM ne dopušta migrantima da uđu u kamp Lipa. Naime, stotinu migranata koji su danas izmješteni iz kampa Bira nema potrebne dozvole od IOM-a kako bi ušli u kamp Lipa. Iz IOM-a tvrde da u kampu nema dovoljno smještajnih kapaciteta za migrante iz Bire.

Podsjećamo, vlasti u USK su nakon tri godine dobile konačno zeleno svjetlo od Predsjedništva i Vijeća ministara kada je u pitanju migrantska kriza – migranti se izmještaju iz kampova i grada, a centri se gase. Uz to najavljena je i finansijska pomoć za provođenje takvih aktivnosti. Zaključci koji su prije sedam dana dogovoreni na sastanku s ministrom sigurnosti, polako se implementiraju na terenu. Sve ilegalno zatečene migrante u gradskim područjima policija prevozi na međuentitetsku liniju razgraničenja kod Bosanske Otoke ili u kamp „Lipa“.

SKANDALOZNO! IOM ne dopušta migrantima koji su danas izmješteni iz Bire da uđu u kamp Lipa