Aktuelno

Njemačka Graničnoj policiji BiH poklonila opremu vrijednu 150.000 KM

U sjedištu Granične policije BiH danas je organizovana primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Njemačke ovoj agenciji u vrijednosti od 150.000 KM.
Ovom prilikom direktor Granične policije Zoran Galić primio je ambasadora Njemačke u BiH Margret Ueber, kojoj je ovo i prva posjeta policijskoj agenciji na nivou BiH.

Galić i Ueberova su potpisali sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike, saopćeno je iz Granične policije.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške Njemačke, koja je Graničnoj policiji BiH do sada donirala opremu u vrijednosti oko devet miliona KM i organizovala veliki broj obuka za pripadnike ove policijske agencije.

Tokkom 2018. i devet mjeseci ove godine realizovane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade NJemačke s ciljem operativnog jačanja agencije, a time i povećanja opšte i bezbjednosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH.

Izvor: Klix