AKTUELNO

Narod bez odgovorne vlasti ima PRAVO NA SAMOODBRANU!

Uprkos obećanjima, Bira i Miral nisu zatvoreni, a narod je po ko zna koji put prevaren! Ima li narod pravo da se samoorganizira, pri svijesti da od korumpirane i prevarantske vlasti neće dobiti zaštitu pred najezdom migrantskih hordi i kriminalaca?

Općinsko vijeće Velike Kladuše usvojilo je protekle sedmice Zaključak o zatvaranju prihvatnog centra “Miral” i to u roku od deset dana. Sjednici je prisustvovao i premijer Unsko-sankog kantona Mustafa Ružnić koji je podržao vijećenike u namjeri zatvaranja prihvatnog centra i poručio ostatku Krajine da ne podržavaju otvaranje novih prihvatnih centara u Kantonu.Paradoks u svemu je Zaključak Operativne grupe USK kojim se zadužuje Općinsko vijeće Velike Kladuše da hitno PREDL0ŽI lokaciju za izmještanje migranata iz centra grada i prihvatnog centra Miral ili da PREDL0ŽI drugu prihvatljvu mjeru za izmještanje. Očekivano, vijećnici su u potpunosti odbacili Zaključak Operativne grupe USK za migrantsku krizu.K0NTRADIKT0RNA podrška i izjava premijera USK, a u isto vrijeme naredba da se PREDL0ŽI nova lokacija za izmještanje migranata je samo kap u moru lažnih odnosa prema krajiškoj javnosti i bajkovith obećanja o izmještanju migranta i zatvaranju prihvatnih centara.

Podsjećamo, početkom mjeseca usvojen je Zaključak kojim se naređuje MUP-u USK da započne sa izmještanjem migranata iz Bire u novootvoreni prihvatni centar Lipa, te izmještanje maloljetnih migranta u Istočni Doboj.

Međutim, kako stara narodna izreka kaže: “Tresla se brda, rodio se miš.” Akcija izmještanja trajala je dva dana, a zašto je obustavljena još uvijek nije poznato.

Prihvatni centar Bira nije zatvoren, maloljetnici iz Bire nisu izmješteni, a o povećanom broj migranta koji se svakodnevno kreće centrom grada Bihaća suvišno je i govoriti.

Na kraju se postavlja pitanje: Da li građani Velike Kladuše, uopće stanovništvo Krajine, vjeruje u bajke o zatvaranju prihvatnih centara? Bajke koje nam pričaju tri godine…?

OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE! Bira nije zatvorena, Miral neće biti zatvoren!