AKTUELNO

NA GRANIČNOM PRIJELAZU UHAPŠEN DRŽAVLJANIN BIH ZBOG KRIJUMČARENJA ŠEST MIGRANATA

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 7. jula 2020. godine, lišili su slobode I.P. (1963.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je otkriven u krijumčarenju šest ilegalnih migranata na području opštine Srbac. Među krijumčarenim migrantima su i dvije maloljetne osobe. Ilegalne migrante krijumčario je u vozilu Citroen, bh. nacionalnih oznaka.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje osoba“, protiv osumnjičenog ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Bh. državljanka lišena slobode zbog krađa

Službenici JGP Bijeljina, 6. jula 2020., lišili su slobode A.B. (1996.), državljanku BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuju Osnovni sud u Bijeljini, Osnovni sud u Doboju, Općinski sud u Tuzli i Policijska uprava Tuzla zbog krivičnih djela „krađa“. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Izvor: USKinfo.ba