NETWORK

Moldavac završio u istražnom zatvoru zbog krijumčarenja migranata

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke ispitalo državljanina Republike Republike Moldove (1986.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnji osumnjičenik 13. veljače 2022., u okolici Gline, prema uputama nepoznatih organizatora krijumčarenja ljudi i kako bi se okoristio za 1.500,00 eura, u osobno vozilo preuzeo više stranih državljana, znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je postupio s ciljem da ih preveze do granice Republike Hrvatske s Republikom Slovenijom, ali ga je policija zaustavila u mjestu Slatina Pokupska.

Povodom prijedloga ovog državnog odvjetništva da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku), sudac istrage Županijskog suda u Sisku je osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz navedene osnove.
Izvor: Sisak.info