Aktuelno

Migranti zapalili lovački dom na granici s Hrvatskom

Grupa migranata zapalila je jutros lovački dom nedaleko od granice s Hrvatskom u Krajini. Požar je lokaliziran i na svu sreću u incidentu nije bilo povrijeđenih.
“U 9:25 primili smo dojavu od MUP-a Unsko-sanskog kantona da je na lokalitetu Prišine – Uvale zapaljena lovačka kuća u rejonu Plješevice. Upućeno je vatrogasno navalno vozilo, a nakon toga je zatraženo pojačanje u vidu cisterne. Požar je stavljen pod kontrolu”, rekao je za Klix.ba Mirsad Šehić, starješina Vatrogasne jedinice Bihać.
Inače, Plješevica se nalazi 18 kilometara jugozapadno od Bihaća nadomak granice s Republikom Hrvatskom. Ovo planinsko područje izuzetno je popularno među migrantima, jer se nalazi na jednoj od ruta putem koje pokušavaju ući u Evropsku uniju.
Ovo je tek jedan od niza slučajeva u kojima migranti svojim boravkom i neadekvatnim rukovanjem plamenom, u želji da se ugriju, zapale objekt u kojem se kriju ili provode vrijeme.
Kako dolaze hladniji dani, slučajevi zapaljenja napuštenih ili privremeno napuštenih objekata će, nažalost, biti sve češći.

Izvor: Klix