Network

Migranti rasisti odsjekli ruku tinejdžeru!

Tinejdžeru koji je radio na sečenju drveća odsečena je ruka sa sekirom, nakon što je banda od 20 migranata rasista targetirala četvoricu mladića evropskog porekla.
Napada nad mladićemo starim 18 godina, desio se u gradu Ročdejl u Engleskoj, a vođa rasista je migrant po imenu Habibur Rahman star 27 prenosi Manchester Evening News.

Rahman je žrtvu nazvao „belim kopiletom“ koje je došlo u „njegovu zemlju“. Rulja naoružana noževima, mačetama, čekićima, sekirama i bokserima, zatim je napala četvoricu evropskih mladića.

„Dobićete šta zaslužujete, bićete izbodeni“ rekao je vođa rasista Habibur Rahman dok su prilazili radnicima.

Jedan od radnika pokušao je da smiri situaciju, ali je jedan od klovođa Mohammed Awais Sajid udario mladića sekirom po grudima, prilikom čega mu je polomio rebra i izazvao povrede pljuća.

Drugi udarac je ciljao na glavu mladića, ali nije pogodio metu, a krvavi tinejdžer je pokušao da pobegne sa lica mesta kaže javni tužilac Tim Storrie.
„Na sreću mladić je shvatio da napadač sekirom cilja u njegovu glavu i stavio je ruku gore kako bi se zaštiti što je odseklo njegovu ruku iz zgloba“. Brzim odlaskom u bolnicu ruka je ponovo zašivena na telo Britanca.

Napad je prestao kada su trojica radnika uključili motorne testere i banda rasista je zatim pobegla.
Šokantno je da Sajid neće biti gonjen za pokušaj ubistva tinejdžera, već će biti procesuiran za prekršaj takozavnog odeljka 18 koji se odnosi na ranjavanje, a imaće mogućnost da bude pušten na uslovnu slobodu kada odleži pola kazne.

Kolovođa mrziteljske grupe, Rahman je sa druge strane kažnjen za napad i udaranje bokserom, prilikom čega mu je razbio nos, a biće kažnjen sa svega četiri i po godine zatvora.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope