KOMENTAR

Migranti pljačkaju, a uskoro će ubijati Bošnjake!

Ostvaruju se najave Antimigrant.ba da će migrantske horde krenuti u pljačkanje Bošnjaka! Trebalo bi sada upitati reisu-l-ulemu Kavazovića i njegovu “Merhametovu” kuhinju – da li su svjesni da su hranili bandite koji pljačkaju bošnjački narod? Laž iz Islamske zajednice da se radi o “braći u vjeri”, o muhadžirima kojima smo dužni pomoći ruši se u dodiru sa realnošću, jer sav narod vidi da su to horde narkomana i pijandura, kriminalaca i ubica, koji su zagorčali živt našem narodu. Samo to ne vide SDA i Islamska zajednica koji su brigu za narod zamijenili prodavanjem naroda migrantima i onima koji ih finansiraju. Zašto niko od bošnjačkih zvaničnika ne smije uzviknuti ono što poručuje Milorad Dodik – da neće migrante!? Zato što je ovdje prodaja bošnjačkoj suvereniteta postala unosan biznis, doduše kratkoročan, jer kad uskoro izbije krvoproliće, narodu će ostati tragedija, a narodnim liderima će ostati krvavo bogatstvo.

U međuvremenu sve je više indikatora da su pred nama dani pljačke bošnjačke imovine ali i ugrožavanja fizičke sigurnosti bošnjačkog naroda. Dokaz za to je i vijest o krađi stoke…

 

Migranti smješteni u tampon zoni, između Bosanskog Novog i Bosanske Otoke, u noći četvrtak pa petak su iz jedne štale ukrali jare, zaklali ga i ispekli na pruzi kako bi se nahranili.

Ni sinoć nam nisu dali spavati, pijani su, komšiji su ukrali jare, zaklali ga i peku, skičali, napadali policiju. Ovo stanje izmiče kontroli. Ja ne znam…ako ima ikakva solucija da nam se pomogne. Meni je jasno da nema ljudstva, gledam šta se od policije radi…ali ima Civilna zaštita. Neka stave dva policajca i jednog iz civilne zaštite, ali nek pojačaju. Mi smo nesigurni, pogotovo noći. Policija dok dodje, dok rastjera, policija ni ne zamakne…eno ga…eno gledaj! Lome, krše, provaljuju…nema šta ne rade”, kazao nam je naš sugrađanin Fehim čija kuća se nalazi u pojasu linije razgraničenja.

Nakon što je Operativna grupa za upravljanje migrantskom krizom Unsko – Sanskog kantona izdala naredbu da se svi migranti prebace na ovaj prostor, mještani okolnih sela su u problemu. 

U blizini se nalazi i benzinska pumpa na kojoj migranti kupuju alkohol.

 

https://avaz.ba/vijesti/bih/592985/migranti-ukrali-jare-i-ispekli-ga-na-pruzi-kod-bosanske-otoke?fbclid=IwAR1DrDONQ5COBOqT9D5-DGisYikRH1Le4plgKJHHI9wht1KvTZo23T85XvQ