Network

Migrant razvalio vrata na autobusu, pa pljunuo šofera gradskog prevoza!

Društvene mreže preplavile su i vesti namerno dizajnirane da opravdavaju nasilja i potstiču na masovnu migraciju, tako je ove godine protal FakeNews.rs u Srbiji objavio lažnu vest o napadu na tinejdžerku Sofi Johanson koja se odnosila na otužbe Šveđana da su napad počinili migranti, a zatim svoju lažnu interpretaciju pretstavili kao originialnu vesti i kritikovali je.

Nedeljnik Vreme, pozvao je na cenzuru portala koji prenose određeni tip vesti o migrantima, pozivajuči REM da uguši slobodan protok informacija kada su u pitanju migranta.

Istovremeno Fejsbuk je angažovao, senzacionalistički protal Faktograf.hr za proveru onoga šta oni smatraju za lažne vesti, a novinari Faktografa koje je firma Fejsbuk proglasila za „nezavisne“ istražitelje, nazivali su italijansku stranku Liga huškačima protiv migranata i iznosili netačne informacije o izvorima vesti.

Mediji seju mržnju prema evropskoj većini

Godinama unazad veliki mediji na zapadu, kao i mnogi u Srbiji šire mržnju i predrasude o većinskoj evropskoj populaciji kao diskriminatorima i mrziteljima.

Sistematsko širenje netrpeljivosti očito rezultira agresivnim ponašanjem ne-evropskih etničkih grupa, prema Evropljanima. Brojni su portali koji šire dezinformacije o ksenofobiji, rasizmu i islamofobiji, a cela jedna generacija odrasta izložena ovom vidu huškanja, što očito rezultira sve češćim incidentima i terorističkim napadima na našem kontinentu.

Izvor: Dnevna Gazeta