Komentar

Komentar: Za čije interese Uprava policije sakriva teror migranata?

Na stranici Saff.ba, koja je prethodnih godina bila u službi podrške ISIL-ovim teroristima u Siriji, a sada je u službi podrške uvozu migrantskih terorista među Bošnjake, pojavila se informacija, prenesena sa TV 1, iz koje se vidi kako Uprava policije sakriva teror migranata nad građanima, te razbijanje lobanje mladiću H.A. pripisuje neimenovanim navijačima.
Prvo, tvrdi se da je „slučaj dobio epilog“, a ne nudi se nikakav KONKRETAN DOKAZ da je mladića H.A. pretukla i lobanju mu razbila neimenovana navijačka skupina. Nedopustivo je da policija decidno tvrdi da su mu lobanju razbili navijači, ali se ne zna koji i čiji, pa se kaže da su to bili „navijači, vjerovatno Sarajeva“.

Potpuno se negira verzija koju je ispričao otac dječaka, a da se pri tome – ako se već negira jedna verzija, ne nudi stvarna verzija događaja.
Objavljuje se, dakle, vijest, da mladića nisu pretukli migranti, već navijači, a potom se kaže: „Nezvanično, on je prizano da je povrede zadobio od navijača Sarajeva“.

Dakle, ta decidna tvrdnja je, do daljnjeg, „nezvanična“. U nastavku se kao dokaz nude opet nezvanične vijesti o obračunima među navijačima „Sarajeva“ i Željezničara“, a sve s očitim ciljem da se migrantski teroristi operu od odgovornosti. Posljednji pasus ovog teksta iz proisilovskog „Saffa“ dokazuje šta je cilj – ubijediti građane da je otpor protiv migrantskih terorista „ksenofobija i huškanje“, bez obzira što postoje već stotine informacija o teroru migranata nad građanima, koji žive u strahu, i čija imovina je stalno na meti ovih vandala.
Evo te rečenice koja je u javnost plasirana iz nejasnih izvora, i koja očito manipulira sa izjavama Uprave policije: „Ovo bi mogla biti dobra lekcija medijima i građanima, da ne donose zaključke prije okončanja istrage, a ovo je još jedna primjer širenja ksenofobije i huškanja, a svakako i davanja lažnih informacija.“
Upecali su se u svoju klopku! Tvrde da je istraga okončana, pa su donijeli zaključak da se ne radi o napadu migranata, već o obračunu navijača. Istraga, ako je okončana, morala bi ponuditi informacije koje nisu „nezavnične“, već su konkretne. Ovo je najvjerovatnije još jedna podvala s ciljem zaštite migrantskog terora nad građanima.
(F.D.)