Komentar

Klanjali dženazu mrtvacu bez identiteta

Islamska zajednica ne bira sredstva da nanese štetu bošnjačkom narodu kroz prihvatanje ilegalnih migranata, čime se ugrožava preostali bošnjački životni prostor, koji umjesto bošnjačkog suvereniteta postaje geto za migrante, i u kome Bošnjaci gube nacionalni, a dobijaju migrantski identitet. Upravo je to ono što treba velikosrpskim i velikohrvatskih separatistima, da Bošnjaci potvrde da ne pripadaju Bosni i Evropi, već su jedan od dijelova tog ummetskog, islamskog, migrantskog vala koji nadire u Evropu, kao stran i neprijateljski. Ni kreatori genocida nad Bošnjacima, genocida u Srebrenici, nisu mogli zamisliti savršeniji kraj bošnjačkog naroda, kojega, dakle, Islamska zajednica gura ne samo u gubitak identiteta, već i u konfrontaciju sa evropskim osjećajem ugroženosti. Islamska zajednica – bez ikakve potrebe! – Bošnjake targetira kao domaćine i sponzore migrantskih hordi, i to po osnovu vjerske pripadnosti. Evropa je jedva mogla prihvatiti Bošnjake, kao muslimane, i starosjedioce, ali, nikako i nikada neće prihvatiti migrante, kao navodne muslimane, koji su uz to sponzorirani od bošnjačkog naroda, koji jedva da sam, kao muslimanski narod, opstaje u neprijateljskom i islamofobičnom okruženju. Zamislimo kakav gnijev na sebe navlače Bošnjaci kad u toj i takvoj Evropi podržavaju invaziju migrantskih muslimana, što će u mnogim krugovima biti čitano kao drskost, i što će protiv Bošnjaka okrenuti i one koji su ih podržavali. Taj apsurd sa muslimanskim sentimentom je tim gori što među tim ilegalnim migrantima nema mnogo muslimana-praktičara, vjernika, već su to većinom kriminalci, pijandure i ubice, narkomani i pederi, koji bježe od zakona. Dovoljno je pogledati njihova lice, njihovu kriminalnu barbarografiju, pa vidjeti da ti ljudi ne pripadaju islamu. No, Islamska zajednica, uz sponzorstvo SDA, srlja u obmanjivanje Bošnjaka da su migranti “muslimanska braća” kojoj treba otvoriti svoja srca, čaršije, kuće, živote…
Sigurno najdrastičniji čin ovog zla koje Islamska zajednica pakuje Bošnjacima jeste trpanje institucije dženaze u jedan kriminalni kontekst u kome je ubijen jedan migrant, zato što je napao na kuću jednog Srbina, e da bi Islamska zajednica poletjela da se klanja dženaza osobi N.N., koja je ipak samo mrtvac bez identiteta, a time i bez vjere. Možda je taj pokojnik hindus, možda je budist, možda je ateist, možda je peder, i kako onda Islamska zajednica može znati da je dženaza ispravna ako se klanja u takvom kontekstu. No, ono što je od ovog apsurda opasnije, što je usmjereno protiv dobrih bošnjačko-srpskih odnosa, i što može dodatno ugroziti bošnjačke povratnike, jeste činjenica da se Islamska zajednica stavlja na stranu migrantskih pljačkaša koji napadaju srpske domaćine u istočnoj Hercegovini, zbog kojih Srbi tamo žive u strahu od provala u kuće i napada. Sa ovim činom, bespotrebnog klanjanja dženaze migrantskom mrtvacu, Islamska zajednica je konfrontirala Bošnjake protiv Srba, jer ispada da su Bošnjaci na strani migrantskih hordi. To dokazuje i naslov iz ISIL-ovskog portala SAFF, u kome se sugestivno kaže da je “klanjana dženaza migrantu kojeg je ubio čoban Milorad Čomić kod Bileće”, a ne kaže se da je migrant napao tog Milorada i njegovu imovinu, već se udara na povijesnu emociju kod Bošnjaka, kojima će ovo ličiti na nastavak genocida u kome, eto, nekakav Milorad ubija nekakvog muslimana.
Dovoljno je pročitati skandaloznu izjavu Sadeta efendije Bilića, glavnog imama MIZ Gacko i Bileća, pa razumjeti silnu mutavost i silno sljepilo kojim vrh Islamske zajednice hipnotizira Bošnjake, i nepovratno gura narod u tragediju. Evo te problematične izjave efendije Bilića, iz koje se ne vidi suosjećanje sa napadnutim Srbima, već se vidi da je Islamska zajednica baza za smještaj migrantskih hordi, koje lažno naziva “izbjeglicama”, te preporučuje da treba pomagati “unesrećenim ljudima”…
– “Dvije godine Bileća je tranzit za migrante i unesrećene ljude koji traže bolju budućnost u nekoj od evropskih zemalja. Također, dvije godine kako je gasulhana pored Obradovića džamije u centru Bileće 24 sata otvorena, kako bi se u njoj mogli skloniti od kiše, hladnoće i odmoriti za daleki put. Blizu stotine ih je dosad boravilo… – izjavio je efedija Bilić i dodao da ne bi komentarisao ubistvo nevinog mladića.”
Dakle, efendija Bilić je u grahu izgatao da je to ubijen “nevin mladić”, iako su sve istražne radnje potvrdile da je provalio u tuđu kuću, da je napao Srbina, koji ga je u samoodbrani ubio. Malo je falilo pa da neidentifikovani mrtvac bude proglašen za šehida.

(F.A)

Evo teksta u nastavku…

Migrant kojega je ubio čoban 49-godišnji Milorad Čomić, sahranjen je danas u Bileći kao NN lice.

Podsjećamo, migrant je ubijen u subotu u u selu Todorići. Ubica tvrdi da je do tragedije došlo u naguravanju sa grupom migranata, koji su provalili u kuću njegovog rođaka. Čomić je uzeo pušku, a toku koškanja s grupom pucao je u jednog migranta. Potom je njegovo tijelo zamotao u deku i dovukao na kraj sela. Čomić se sam predao policiji.

Obdukcija tijela nastradalog migranta pokazala je da ga je metak pogodio u oko.

Prema riječima Žarka Milića, dežurnog okružnog tužioca, kod ubijenog nisu nađena nikakva identifikaciona dokumenta, a stradali je islamske vjeroispovijesti.

Iz Islamske zajednice Bileća su napravili fotografiju odjeće u kojoj je bio stradali i poslali u migracione centre u BiH.

– Dvije godine Bileća je tranzit za migrante i unesrećene ljude koji traže bolju budućnost u nekoj od evropskih zemalja. Također, dvije godine kako je gasulhana pored Obradovića džamije u centru Bileće 24 sata otvorena, kako bi se u njoj mogli skloniti od kiše, hladnoće i odmoriti za daleki put. Blizu stotine ih je dosad boravilo u gasulhani i mnoge od njih je nahranila i napojila nana Fata Jaganjac. Među njima je bilo i žena i djece. Pomoć ovim ljudima smatramo imperativom svakog humanog bića. Sve religije nas uče da treba pomoći onome ko je u nevolji. Islam je u tome posebno izričit – izjavio je Sadet efendija Bilić, glavni imama MIZ Gacko i Bileća i dodao da ne bi komentarisao ubistvo nevinog mladića koji po izgledu nije imao više od dvadeset godina, jer je su više potresno.

On je dodao da kod ubijenog mladića nije pronađeno ništa što bi pomoglo identifikaciji.

– Naša obaveza je bila da ga ispratimo na bolji svijet onako kako nalaže naša vjera – dodao je efendija Bilalić.

Čomić je kako saznajemo pušten iz pritvora i dozvoljeno mu je da se brani sa slobode.

(F.A)