Komentar

Kampom Vučjak upravljaju migrantske bande

Već sada su potpuno bjelodane informacije da migrantskim centrom-kampom Vučjak “komanduju’’ dvije bande migranata okupljene oko Afganistanaca i Pakistanaca.

Nisu rijetke svađe, pa i tuče među migrantima, a među njima je glavni bandit Abid iz Afganistana. U njegovim rukama je moć, jer kontrolira i dobro naplaćuje ko će puniti bateriju na mobilnom telefonu uz pomoć agregata.
Ovdje su migranti ”otkrili” i alkohol. Najgore je kada odu navečer do prodavnice i kupe flaše piva od dva litra koje su najjeftinije. Zatim se napiju, krenu se svađati pa i pomlate se. U kampu vlada kafanski ambijent jer su na svakom koraku nered i razbacane prazne pivske flaše. Pripadnici MUP-a USK su u nekoliko navrata morali koristiti i vatreno oružje da bi smirili situaciju u Vučjaku.
Niko pouzdano ne zna koliko se migranata trenutno nalazi u centru Vučjak. Brojke se kreće od 500-700. Tek kade se vrši podjela hrane može se vidjeti o kakvoj se rulji radi. Kad su u pitanju vjerski obredi samo njih nekoliko su vjernici praktičari, što je u suprotnosti sa tvrdnjom reisa Kavazovića da su migranti naša braća muslimani.
Postavljamo pitanje reisu Kavazoviću, zar su naša braća muslimani migranti koji ne obavljaju namaz, koji se svakodnevno opijaju, tuku i ljenčare. Zar nam islam nalaže da i takve ljude pomažemo?!