KOMENTAR

Kakva je to opsesija EU-UN-a da Afganistance preseli u Europu, kada im se efikasnije može pomoći u muslimanskim zemljama?

Veća poplava Afganistanaca je proteklih godina došla u EU i sada bi ih više moglo biti na putu. Čak i Turci žele da zapečate granice sa Iranom.
I Njemačka i Austrija zauzeli su mnoge Afganistance i oboje su ih očajnički pokušavali deportirati prije promjene režima. Uglavnom agresivni mužjaci, stvarali su probleme i dolaze iz mnogo drugačije civilizacije i kulture.
Treba ga vrlo pažljivo proučiti prije uključivanja u naivne eksperimente… to je nešto o čemu Zapad nema pojma.
– Sve je zabrinutost među turskim vlastima oko potencijalnog vala Afganistanaca koji ulaze u Tursku — navodno su službenici izvijestili privatno kako ′′ deseci tisuća Afganistana smatraju da se masiraju na iransku stranu,” navodi AFP.
U odgovoru betonski zid od 243 kilometara, preliven bodljikavom žicom i okružen rovovima,” trenutno se gradi duž granice od 534 kilometara s Iranom. Prema mišljenju turskih dužnosnika, 156 kilometara koji su već izgrađeni vjerojatno već ograničeni migrantski tokovi.
* Unatoč zabludnoj propagandi, afganistanska kultura nije pogodna za Europu, koja mora zapečatiti granice, a pružati pomoć izvan Europe. Muslimanske zemlje mogu prirodno osigurati kampove i sklonište. Zašto su oklijevani?
Kakva je to opsesija EU-UN-a da preseli Afganistance u Europu, kada im se efikasnije može pomoći da se približi svojim kućama.
Fokusirajte se na glavni zadatak pomoći potrebitima u vlastitim regijama, umjesto toga guranja dnevnog reda Soros kartela i UN-a.