AKTUELNO

Jasno je zašto velikosrpska politika uvozi migrante među Bošnjake, ali nije jasno zašto Islamska zajednica i SDA Bošnjacima zabijaju nož u leđa – prihvatajući migrante!

Dodik: Oružane snage neće zbog migranata izlaziti na granicu sa Srbijom dok ja sjedim u Predsjedništvu BiH!

Dodik je rekao da je postojao pokušaj da se Republici Srpskoj nametne da ima tri sabirna centra za migrante, u Bijeljini, Zalužanima i Trnovu

Predsjedavajući  Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska ostaje pri tome da u njoj neće biti sabirnih centara za migrante, kao i da je nemoguće zamisliti da, zbog krize u BiH sa migrantima, Oružane snage BiH izađu prema granici sa Srbijom.

Kada je riječ o migrantima, Dodik je rekao da je postojao pokušaj da se Republici Srpskoj nametne da ima tri sabirna centra za migrante, u Bijeljini, Zalužanima i Trnovu, kako je ranije odluku donio Savjet ministara u kojem su bili SDS i PDP, ali da je to Vlada Srpske odbila i rekla da to ne dolazi u obzir.

“Migranti mogu da prolaze, ali ostajem pri tome da nema sabirnih centara u Srpskoj”, rekao je Dodik, te podsjetio da je raniji ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić otkrio da je ambasador BiH u Pakistanu dao 3.500 lažnih viza za bezbjednosno opasne migrante.

Dodik je rekao za TV Happy da je Republika Srpska, zbog situacije sa migrantima, dobila da je BiH potpisala sporazum o readmisiji sa Pakistanom, tako da se sada svaki nelegalni Pakistanac može “spakovati” i vratiti u Pakistan, te da je zbog te mjere zadnjih mjeseci broj migranata u BiH smanjen.

Istakao je da je nepodnošljivo i nemoguće zamisliti da, zbog krize u BiH sa migrantima, Oružane snage BiH izađu prema granici sa Srbijom, te da se to neće desiti dok on sjedi u Predsjedništvu, jer je potrebna i njegova saglasnost.

“Ne mogu da izvedu vojsku. Kada bi postavili vojsku prema Srbiji, onda treba odluka da se ona povuče, a Šefik DŽaferović i Željko Komšić to ne bi htjeli. Migrante vojska neće spriječiti da ulaze u BiH, dajte da donesemo neke druge mjere.”

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/dodik-oruzane-snage-nece-zbog-migranata-izlaziti-na-granicu-sa-srbijom-dok-ja-sjedim-u-predsjednistvu-bih-607203