Komentar

Islamska zajednica u BiH je glavni krivac za haos u bošnjačkim glavama

Svjedoci smo kako se iz dana u dan migrantska kriza pogoršava i kuliminira sve većim brojem međusobnih obračuna među migrantima, kao i napadima migranata na domaće stanovništvo, nerijetko i sa smrtnim ishodom. Svako ko prati migrantsku krizu, također, može primjetiti kako običan narod počinje shvatati da ilegalno-kriminalni migranti nisu ratne izbjeglice, već neko ko se svojom voljom našao u teškoj situaciji.

Kada se vratimo na početak migrantske krize u BiH, možemo se prisjetiti svih onih silnih parola glasnogovornika Islamske zajednice, na čijem je čelu aktuelni Reis Kavazović, kako žučno uvjeravaju narod da su migranti ratne izbjeglice, kojima je potrebna pomoć, jer smo i mi poput njih, tokom agresije na BiH, bili u istoj situaciji, pa je čak sugerisano da Bošnjaci svoje domove daju migrantima na korištenje.

Kako bi potkrijepili svoju priču o migrantima-ratnim izbjeglicama, Islamska zajednica je iz svojih fondova izdvojila na desetine hiljada KM i darovala ih migrantima, što je dodatno stvarilo pometnju u bošnjačkim glavama jer su svi tada smatrali da IZ radi ispravnu stvar.

Dolazimo do zaključka kako je Islamska zajednica glavni krivac za haos u bošnjačkim glavama, što će imati dalekosežne posljedice za Bošnjake.