KOMENTAR

IOM GO HOME!

IOM nastavlja sa propagandom o doktorima i umjetnicima iz migrantskih redova.

U kratkom dokumentarnom filmu pod nazivom “U pokretu – On the Move”, pokušali su predstaviti ilegalne migrante kao obrazovane i vrijedne.
Tako su o svom životu pričali:
Pjevač iz Maroka koji ne zna da pjeva.
Profesor engleskog jezika iz Irana koji ne priča bolje engleski jezik od prosječnog srednjoškolca u BiH.
Vandal iz Maroka koji crta po zidovima. Loše. On je trebao da dadne umjetničku crtu migrantima.
Doktor iz Afganistana koji tvrdi da ima “dvije diplome”, te da ne bježi iz ekonomskih razloga nego zbog talibana. Naravno, nije se sjetio da tako obrazovan traži posao u prvoj slobodnoj zemlji, nego je prepjesačio pola Azije i Evrope da bi “volontirao” u hotelu Sedra u USK.
Rejhan Ahmud, fudbaler iz Bangladeša za kojeg piše da je “jedan od najboljih fudbalera u reprezentaciji Bangladeša”. Nije mi bilo mrsko da provjerim ovu informaciju, pa sam pretražio ime Rejhana Ahmuda, ne samo da nikad nije igrao za reprezentaciju, nego nije nikada registrovan bio ni za jedan profesionalni klub ni u Bangladešu, ni u ostatku planete.
Šlag na tortu je gitarista koji je postao gitarista u toku snimanja dokumentarca. Neko mu je dao gitaru u ruke i rekao da grebe po žicama.
Koliko je jadan i bijedan kriminalni IOM pokazuje i to da su u dokumentarac ubacili i ženu iz Srebrenice, njihovu radnicu, koja izjavljuje “Razumjem kroz šta migranti prolaze, jer sam i ja isto prošla bježeći iz Potočara ka Tuzli.”
IOM, ako vam je ovih 6, 7 migranata najbolje što ste mogli naći među 20. 000, onda ste pali na ispitu.
IOM GO HOME!

E.G.