Komentar

Ekskluzivno: Dirk Planert, njemački novinar i humanitarac pripadnik masona

U nekoliko navrata portal Antimigrant.ba upozoravao je na njemačkog novinara Dirka Planerta, koji se trenutno nalazi u migrantskom centru na Vučjaku, nadomak Bihaća, i koji provodi aktivnosti svakodnevnog prijema, smještaja i liječenja stotina ilegalnih migranata.

Budući da je Dirt Planert svojim radom i izjavama često tema mnogih portala uspjeli smo otkriti drugu stranu tog ”humanitarca”.

Naime, na jednom njemačkom portalu govori se upravo o novinaru i slobodnom zidaru, Dirku Planertu i njegovim iskustvima u građanskom ratu u Bosni.

Na jednoj klasičnoj masonskoj stranici pod nazivom ”Masonska enciklopedija” postoji i tekst ”Traktat: Die Morgenlandfahrt von Hermann Hesseo” koja govori o masonima (slobodnim zidarima), a pisac je ”humanitarac” Dirk Planert.


”Humanitarac” i mason Dirk Planert je dokazao da iza migrantske krize stoji cijela masonska mreža čiji korijeni vuku još od Rusije, preko Turske, Srbije, pa sve do BiH i dalje prema EU, te da je i on lično sa svojom ekipom dio te mreže uvoza i smještaja ilegalnih migranata oko kojih se vrti ogroman novac, jer su mnogi migranti uzimali kredite sa velikim kamatama kako bi mogli krenuti u migraciju.

Nadamo se da će ovo otkriće mnogima otvoriti oči i da će uvidjeti da Dirk Planert nije nikakav humanitarac nego samo mason koji odrađuje svoj prljavi zadatak za koji će biti dobro plaćen.

Hamza Hajdarević