Aktuelno

dr. sc. Esmir Halilović, profesor na Islamskom fakultetu: “MNOGI MIGRANTI NEMAJU VEZE SA ISLAMOM I MUSLIMANIMA!”

Vanredni profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, dr. sc. Esmir Halilović u intervjuu za Klix je rekao kako je problem migranata s kojima se BiH bori u zadnje vrijeme veoma složeno pitanje.

  • “Iako nisam pristalica teorija zavjera, ali sam skoro ubijeđen da iza ovakvih migracionih kretanja stoje neke svjetske sile, obavještajne službe koje imaju za cilj provođenje određenih destabilizacijskih procesa unutar Evrope. Bit ću slobodan i reći da se ovim nastoji poslati još gora slika o islamu i muslimanima nego što ona već jeste. Dakle, problem migranata je višeznačan problem, među njima ima najrazličitijih tipova ljudi o kojima zaista treba dobro porazmisliti. Ja sam ovih dana upravo u Krajini i posmatrao sam te izbjeglice. Puno više njih je iz nekih drugih zemalja nego li iz Sirije, odakle su krenule prve kolone muhadžira, i među njima zaista ima svega. Među njima ima puno ubačenih elemenata s krimalnom prošlošću, koji su pokazali da nemaju veze ni s islamom ni s muslimanima…”

Ostaje jedino pitanje da li reisu-l-ulema Kavazović smije da čuje šta o svemu misle najučeniji među Bošnjacima, poput profesora, doktora nauka, Esmira Halilovića, ili je pak reisu-l-ulema duboko zaglibio u destruktivni zadatak da pred Bošnjacima kompromitira Islamsku zajednicu, koja se kroz uvoz migranata stavila u službu neprijatelja bošnjačkog naroda, budući da Bošnjaci postaju jedini narod u Evropi koji nudi gostoprimstvo desetinama hiljada “ubačenih elemenata sa kriminalnom prošlošću”, kao to reče dr.sc. Esmir Halilović?!! Da li su svjesni u Islamskoj zajednici da će snositi odgovornost za svo zlo koje će se Bošnjacima događati od migranata, i u ime prihvata migranata?!

Nadati se je da dr. Halilović neće snositi posljedice zbog istine koju je rekao, te da će među bošnjačkom inteligencijom biti sve više glasova razuma koji treba da SDA i Islamsku zajednicu odvrate od izdaje Bošnjaka u ime služenja tursko-ruskim planovima protiv Evrope – u kojoj Bošnjaci, dakle, žive.

Opširnije na

https://www.klix.ba/vijesti/bih/esmir-halilovic-ogroman-je-jaz-izmedju-vodja-i-onih-koji-su-vodjeni-to-treba-promijeniti/190809099