AKTUELNO

Dok Kavazović optužuje Bošnjake za “fašizam”, promigrantska mafija poredi Bošnjake sa nacistima, jer “Lipu” upoređuje sa Aušvicom!!!

Situacija na Lipi iz dana u dan sve je teža. O migrantima, njih nekoliko stotina, brine jedino Crveni križ USK i krajiške vlasti, ali zima je sve gora, a potrepština sve manje. Postavlja se pitanje, koliko dugo će Crveni križ USK moći izdržati.

V0JSKA je podigla šatore, šatore koji služe tek toliko da se migranti SKL0NE od bure i snijega koji u posljednje vrijeme svakodnevno pada na Lipi.

Krajiške vlasti mjesecima mole za pomoć kako državne institucije, tako i strane organizacije, ali povratni odgovor rijetko i da dobiju.

S druge strane, neshvatljivo je da jedna humanitarna organizacija, za koju se predstavlja IOM, nezaintersovano posmatra KATASTR0FALN0 stanje u kojem se nalaze migranti. Fotografije koje kruže društvenim mrežama dovoljno govore u kakvom stanju se nalaze migranti na Lipi, ali to nije dovoljno da se gospodin Peter iz UD0BNE, T0PLE kancelarije pokrene i pruži migranti potrebnu pomoć.

Kada je bilo potrebno napustiti migrante na Lipi, gospodin Peter je jedva dočekao da potpiše odluku kojom se radnici IOM-a povlače sa Lipe i tako migrante ostavljaju žedne, gladne i ono najgore u (ne)milosti zimi koja je posljednjih dana sve gora i gora…

Preko 150 kontejnera koji se nalaze u Biri bili bi spasa za migrante na Lipi, ali gospodin Peter ne želi da odbori njihovo izmještanje na ovu lokaciju. Evropska unija, ta licemjerna gospođa Evropa i dalje se pravi naivna i vrši pritisak na krajiške vlasti, a znajući da su dali preko 80 miliona eura IOM-u koji s tim novcem postupa svakako, ali najmanje humano.

Na kraju će se ispostaviti tačne tvrdnje gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića  i premijera USK Mustafe Ružnića da predstavnici IOM-a najmanje rade na humanitarnom pristupu, a ponajviše na vlastitom interesu, odnosno pranju para kako je nedavno kazao premijer Ružnić.

Stavimo ruku na srce niko, osim Crvenog križa USK, nije iskreno pomagao migrante, čak šta više, Njemačka je nedavno saopćila da će poslati novac za pomoć migrantima, ali da iste neće primiti u svoju državu.

Bila je zima i prije ove, bio je Vučjak i prije Lipe, a gospodin Peter naći će neku novu “Krajinu” u nekom dalekom Sudanu i neke nove ljude s teškom životnom pričom čiju će svaki novi “humanitarac” dobro unovčiti.

Fotografije sa društvenih mreža uz reakciju:

Ne! Nismo u Auschwitzu. Godina 2021. Nalazimo se u BOSNI, na granici s HRVATSKOM, u Ledenom kampu za izbjeglice.

STRAŠNO! “Ovo nije Auschwitz, ovo je Lipa pored Bihaća pred vratima Evropske unije”: PETERE, GDJE ĆE TI DUŠA? (FOTO)