KOMENTAR

Da li Policija sakriva istinu DA NE UZNEMIRI NAROD?

Čudne pojave događaju se u posljednje vrijeme kada je riječ o gubitku kontrole nad migrantskom invazijom! Dok po društvenim mrežama i privatnim porukama kruže informacije o nekoliko ubistava u Krajini, koja su počinili migranti,  dotle mediji, sa organima sigurnosti, sakrivaju istinu, kako ne bi uznemiravali javnost i kako ne bi došlo do svenarodnog otpora prema migrantskim hordama. Jer šta ako su se ta ubistva uistinu dogodila, ako su ih počinili migranti, i šta ako migranti krenu u krvave i pljačkaške pohode? Dokle će se moći narod držati po strani? Dosad smo vidjeli da državni organi štite migrantske horde, a ne štite narod, jer su mnogi dosad dobili krivične i kaznene prijave zato što su pokušali organizirati proteste ili pružiti otpor. No, uskoro, kada u hladnim danima bukne migrantski teror nad građanima, niko više neće moći zaustaviti narod od samoorganizacije i prava na odbranu.

Jedna od ilustracija kolizije u javnosti jeste i informacija o migrantima koji napuštaju kampove i kreću u tumaranje po Krajini. Evo šta su i kako to demantirali iz MUP-a USK…

 

Za razliku od informacija koje su plasirali u javnost pojedini portali, stanje u kampovima na području Unsko – sanskog kantona je nepromijenjeno, tvrdi Ale Šiljdedić portparol Uprave policije USK.

Na lokalitetima trenutnih migrantskih kampova nema nikakvih složenijih kretanja niti incidenata od strane migranata, a snimci koji su se pojavili su iz perioda kada se ukl*njalo improvizirano šatorsko naselje koje je bilo formirano ispred kampa „Miral“ i to se može vidjeti na samim snimcima, dodaje Šiljdedić.

MUP USK se oglasio povodom navoda da migranti masovno napuštaju Miral u Velikoj Kladuši