KOMENTAR

Da li novo produžavanje pritvora Fikretu Abdiću ima za cilj stvaranje bezvlašća i migrantsku okupaciju V.Kladuše?

Da li apsurdno produžavanje protivora načelniku Velike Kladuše Fikretu Abdiću ima za cilj stvaranje bezvlašća u kome će biti moguće naseliti ovu općinu migrantkim bandama? Korumpirani i politizirani pravosudni sistem perfidno koristi svebošnjački animozitet prema Fikretu Abdiću, koji je nakon odležane kazne za ratni zločin, ipak, postao legalni načelnik Velike Kladuše. Bošnjaci ga smatraju izdajnikom, pa se raduju svakom njegovom zlu, i svakom zlu Velike Kladuše, a pri tome zaboravlaju da su za slobodu Velike Kladuše položene stotine bošnjačkih života. Ako već Bošnjaci ne vole Abdića, valjda bi trebali da vole svoje šehide, njihovu žrtvu, da vole svoju Veliku Kladušu, koja je važnije od ovih podvala u režiji korumpiranog pravosuđa?!

Dok se kriminal  sa respiratorima,  težak deset miliona maraka, može razvlačiti mjesecima bez adekvatne reakcije pravosuđa, dotle se Fikret Abdić progoni za nejasnu pronevjeru, navodno, 600.000 maraka. Produžavanje pritvora, u ovom sumnjivom procesu, više liči na forsiranje bezvlašća u Velikoj Kladuši, kako bi se dobilo na vremenu za okupaciju ovog gradića migrantskim banditima. SDA i Islamska zajednica svako u tom zlu sudjeluju! Izdaja Fikreta Abvdića minorna je spram Izetbegovićeve i Kavazovićeve izdaje Bosne i Bošnjaka!

Ne moramo voljeti Fikreta Abdića, ali dužni smo voljeti svoju domovinu, pravo i pravdu! Ovdje se koristi bošnjačka mržnja prema Fikretu Abdiću kako bi se Bošnjaci radovali migrantskoj invaziji na Veliku Kladušu, a čime zapravo Bošnjaci bagatelišu krv šehida, koja je data za slobodu Velike Kladuše. Da imaju patriotske i demokratske svijesti, košto nemaju, Bošnjaci bi razumjeli ovu podvalu i tražili bi da se načelnik Velike Kladuše brani za slobode i da obavlja dužnost za koju je izabran.

U nastavku vijest…

Kantonalni sud u Bihaću je u ponedjeljak, 05. oktobra 2020. godine bez održanog ročista i prisustva odbrane donio odluku o nastavku pritvora načelniku općine Fikretu Abdiću. Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH na sjednici održanoj 29. septembra ukinuo rješenje Kantonalnog suda u Bihaću, predmet je vraćen prvostepenom sudu na odlučivanje. Odbrana će uložiti žalbu i pravovremeno obavijestiti javnost.

Produžen pritvor Fikretu Abdiću