AKTUELNO

BRAVO za Željku Cvijanović!!! * Zašto ni jedan bošnjački političar ne smije zatražiti POVRATAK MIGRANATA U NJIHOVE ZEMLJE?

Cvijanović: RS ne može primati migrante, očekujemo da ih BiH vraća u njihove zemlje

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je jučer u Banjoj Luci da taj entitet ne može primati migrante jer nema uslove za njihov smještaj, te ukazala da, kada je riječ o tom pitanju, postoje sigurnosni, zdravstveni, društveni i socijalni problemi.

“Imam puno povjerenje u našu policiju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer znaju šta rade u situaciji koja se odnosi na migrante.

Naravno, olakšana je stvar time što su Republika Srpska i njene institucije jasno zauzele čvrst stav o migrantima i to na vrijeme prije nekoliko godina”, rekla je Cvijanović.

Ona je podsjetila da je, kada je bila predsjednica Vlade RS-a, definisano da Republika Srpska ne može primati migrante i da se mora boriti protiv ove pojave pravnim i dozvoljenim sredstvima, kao i da pokuša uticati na organe BiH da rade svoj posao i rješavaju pitanja readmisije i jačanja Granične službe BiH.

“Tu se naša policija stavila na raspolaganje znajući koliko je važno da granica bude zaštićena. Razumijemo da imamo problem i zato očekujemo od EU da štiti svoje granice, ne samo na prelasku u Hrvatsku, nego da migranti ne uđu u Srbiju i RS. Očekujemo i da institucije BiH rade svoj posao na povratku migranata u njihove zemlje”, rekla je Cvijanović.

http://www.uskinfo.ba/vijest/cvijanovic-rs-ne-moze-primati-migrante-ocekujemo-da-ih-bih-vraca-u-njihove-zemlje/79292