VIDEO

BOŠNJAČKA DEKLARACIJA protiv naseljavanja migranata (avgust, 2019. godine)

Defter hefte 267, 11.08.2019.

Deklaracija protiv genocidnog naseljavanja migranata među Bošnjake

(koju nikad niko nije usvojio…)

Politički, akademski i vjerski autoriteti u Bošnjaka donose Deklaraciju protiv genocidnog naseljavanja migranata među Bošnjake, koju upućuju na adrese svih država i međunarodnih instanci koje su u svojim dokumentima osudile Genocid nad Bošnjacima u Srebrenici:

1. Obavještavamo međunarodnu javnost da je na zlodjelu nastavak Srebreničkog genocida nad Bošnjacima, kroz naseljavanje migranata među Bošnjake, kako bi se uništila bošnjačka etnička posebnost. Pretvaranje bošnjačkog identiteta u migrantski identitet u vlastitoj zemlji predstavlja genocidni plan s ciljem trajnog uništenja bosanske državnosti i bošnjačkog naroda.

2. Obavještavamo antiterorističke politike da se bošnjački narod oštro protivi uvozu migranata iz islamskih zemalja na svoj životni prostor, tim prije što podli planovi nose konotaciju prebacivanja poražene ISIL-ove vojske među Bošnjake, kako bi se Bošnjaci optužili da su leglo terorizma, i kako bi uništavanje Bošnjaka postalo legitimni vojni cilj. Ovaj zlokobni plan o stvaranju tzv. „Islamske države“ u BiH već su nagovijestili Predsjednica Republike Hrvatske i islamofobični mediji u Srbiji. Stav bošnjačkih lidera je jasan i glasan: mi ne želimo da se među Bošnjake naseljavaju migranti!!! Obavještavamo evropsku javnost da Bosna i Bošnjaci ne žele biti bilo čiji vazal, niti sredstvo u rukama ruske politike koja nastoji Evropu destabilizirati uvozom stotine hiljada migranata.

3. Upozoravamo da su organi sigurnosti i pravosuđa dejtonske BiH od početka kriminalno uključeni u podrivanje državnih i bošnjačkih interesa, jer svjesno sabotiraju svaki vid sprječavanja ilegalnog uvoza migranata, već pomažu njihovo naseljavanje u krajeve sa bošnjačkom većinom, dok tolerišu jasan stav Srba i Hrvata u BiH da tamo neće biti smješten ni jedan migrant. S pravom strahujemo da bi velikosrpski i velikohrvatski agenti u dejtonskim strukturama mogli naoružati migrante i usmjeriti ih protiv Bošnjaka;

4. Obraćamo se kao predstavnici evropskog naroda koji je, nakon Jevreja, jedini pravno verificiran kao žrtva genocida, te u to ime – u ime naroda koji je žrtva genocida – tražimo međunarodnu zaštitu od udruženog međunarodnog zločinačkog plana da se kroz uvoz migranata sprovede genocidno istrebljenje bošnjačkog naroda.

5. Odlučno odbijamo svaki pokušaj korupcije i materijalne podrške za smještaj migranata među Bošnjake! To nisu izbjeglice, to nisu žene, djeca i starci, to su desetine hiljada vojnosposobnih muškaraca! Ne dolazi u obzir inkluzija, socijalizacija i trajni ostanak migranata među nama. Sa bošnjačkim predstavnicima u buduće se može razgovarati samo o deportaciji migranata u njihove države ili o preseljavanju migranata u treće države. Dotle će ilegalni migranti biti u zatvorima, bez mogućnosti slobodog kretanja, a što bi uradila i svaka druga država i svaki drugi narod. Ovo je borba za naš biološki opstanak i oko toga nema pregovora.