NETWORK

Bačka Palanka: Cijeli grad izlijepljen anti-migrantskim plakatima!

U Bačkoj Palanci su nedavno oformljene patrole kako bi se sprečilo migrantsko nasilje i njihov rasizam prema našim građanima. Aktivisti su okupljeni oko Fejsbuk grupe Stop migrantima u Bačkoj Palanci.

Administratori kažu: Već nekoliko puta čujemo da se naši sugrađani boje da idu kući, da majke ne mogu decu kojima je neophodna šetnja izvesti napolje od straha, a svi smo videli svedočenja naših sugrađanki koje su trčale kući i jedva pobegle, stalno mislimo na Vas.

Mislimo da je nedopustivo da naše sestre i majke brinu kako se vratiti kući, prvi prioritet ove grupe je sigurnost naših najdražih, osećamo se dužno da pružimo podšku i pomoć kako god možemo.

Sugrađanke koje se sa druge smene vraćaju po mraku, majke koje ne smeju da izvedu decu u večernje šetnje, kao i ostali ugroženi slučajevi kojima je neophodno kretanje, pišite nam kako bi mogli da Vam organizujemo pratnju naših volontera.

Za subotu je zakazan protest protiv migracije

Građani su pozvani da dodju Na plato ispred Erste Banke na skup 05.06.2021.god u 12h.

“Skup je prijavljen u Policiji, a tema je resavanje problema u kojima se nalazi naša opština. Ustanite za Bačku Palanku, ustanite zbog nase dece, zbog nasih porodica. Delite objavu da se odazove što vise gradjana” stoji u pozivu.

Aktivisti su proteklih dana takođe lepili plakate po Balanci.