AKTUELNO

Alžirci pravili haos u migranstkom centru u Blažuju: U tučnjavi sijevali i noževi

Jednom Alžircu slomljena nosna kost, drugi imao ubodnu ranu

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, jučer je 25 minuta iza ponoći obavijestila PU Ilidža da je u krugu migrantskog centra “Blažuj” došlo do tučnjave u kojoj su dvojica migranata zadobili tjelesne povrede, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo .
Patrola PU Ilidža odmah se uputila u Blažuj te su u migranskom centru zatekli ekipu Hitne pomoći koja je pružala pomoć dvojici migranata. Dvojica državljana Alžira Y. B. i R. N. su nakon zbrinjavanja na licu mjesta prevezeni u KUM Kliničkog centra u Sarajevu.
Kod Y. B. su konstatovane teške tjelesne povrede, fraktura sinusne kosti, a kod R. N. je konstatovano da ima lakšu povredu u vidu ubodne rane.Obojica su nakon zbrinjavanja otpušteni iz KCUS-a.
Policija je obavila uviđaj, a istog dana u osam sati ujutro uhapšen je Y. B. (23) iz Alžira zbog nanošenja lakše povrede. i M. A. (35) iz Alžira zbog nanošenja teške tjelesne povrede.
Nakon kriminalističke obrade uhapšeni su jučer u 17.15 sati otpušteni iz službenih prostorija PU Ilidža.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/755227/alzirci-pravili-haos-u-migranstkom-centru-u-blazuju-u-tucnjavi-sijevali-i-nozevi