Biznis inkluzije

Alarmantno: Preteča migrantske paradržave na tlu BiH

Nakon što su ilegalni migranti, uz asistenciju i pomoć Islamske zajednice i bošnjačkih političara okupirali USK, uslijedilo je migrantsko samoorganiziranje, kroz uspostavu društvene infrastrukture, koja će uskoro zadobiti paradržavne atribute.

Ovim se obistinjuju prognoze pojedinih analitičara da ono što će uskoro uslijediti, uz podršku nekih međunarodnih faktora, jeste pobuna, koja će rezultirati okupacijom nekoliko općina, a čime će zapravo biti uspostavljen ISIL u Evropi.

Da li su svjesni Islamska zajednica i SDA šta ustvari podržavaju?!

Evo, u nastavku tekst i video, koji nam se podmeću kao nešto sasvim normalno…

Reporter N1 televizije Boris Brezo nalazi se u migrantskom kampu Vučjak kod Bihaća gdje se migranti žale na nehumane uslove.

Ovdje je trenutno smješteno oko 700 ilegalnih migranata iako je optimalno 350, prenio je Brezo.

Iz Crvenog krsta grada Bihać naglašavaju da zbog toga umjesto 800 moraju pripremiti 1.600 obroka, a niko ih ne finansira nego rade isključivo od donacija.

S obzirom na to da u blizini kampa nema prodavnica, migranti su improvizovali svoj market, a imaju i kuhara koji prisutnim migrantima sprema arapske specijalitete.
Osim marketa u Vučjaku postoji i improvizovana ambulanta gdje rade strani doktori jer kako su rekli iz Crvenog krsta, doktori sa područja USK-a ne žele da borave u kampu.

Izvor: N1

http://ba.n1info.com/Vijesti/a360655/N1-u-Vucjaku-Migranti-improvizovali-svoj-market-VIDEO.html