KOMENTAR

Da li je na pomolu rasulo redarstvenih snaga po pitanju eskalacije migrantske krize?!

Da li je na pomolu rasulo kod redarstvenih snaga u kantonima kod Bošnjaka po pitanju eskalacije migrantske krize.
U Sarajevu mlate migrante, u Bihaću se vode procesi i suspenzije policajaca umiješanih u krijumčarenje a u Velikoj Kladuši policajci dojavljuju migrantima kad kreću racije, pa se postavlja pitanje – šta je istina?
Moje mišljenje je da Bošnjaci ne znaju niti žele imati državu a najveća prijetnja opstanku Bošnjaka dolazi od klerikalno interesnog grupisanja spornog naziva SDA Bakira Izetbegovića i njegovih poltrona u Bihaću i Sarajevu, jer Bihać je ta ključna tačka antidržavnog djelovanja s Bošnjačke strane od Dejtona do danas, uz Sarajevo naravno, jer je i jednim i drugim rahmetli Alija dao mig za izrugivanje zakona, samo ta dva grada sa bošnjačkom većinom su imali privilegiju na toliko bezakonja, opet se ograđujem i kažem to je moje mišljenje.
Komentar i slike jedne Sarajke u vezi današnjeg incidenta:
”Nehumano ponašanje policije u BiH se pojačava i njihov teror nad migrantima je sve veći. Ovog momka su maltretirali što je prodavao maramice, drugog su jučer pretukli bez razloga jer je stajao ispred Binga na Stupu, prije par dana policija u Tešnju jednom momku je slomila ruku. Po čijoj naredbi i dozvoli policija ovo radi?! Šta im je cilj.?!
IOM koji je dobio novac da pomogne migrantima kupuje opremu za policiju i ne reaguje ni na brutalno ponašanje policije i u logorima koji su pod njihovom ingerencijom. Meni je svaki dan sve jasniji plan Evropske unije, IOM i onih vukova u jagnjćoj koži koji se Bošnjacima zovu a ne rade za interes Bosne.
Nešto teško se prelama preko leđa migranata. (policajac sa slike je jedno vrijeme radio u migrantskom logoru u Blažuju. Tamo je zajedno sa još par njih, od vodio migrante u šumu, tukao ih ponižava i ismijavao. Poslije reakcije i svjedočenja nekoliko migranata IOM ih je dopustio iz logora, ali oni sad proganjaju i maltretiraju migrante po gradu)”
H.B