Komentar

Kako je “Raskrinkavanje”, “raskrinkalo” “fake news” sa portala “Antimigrant”?! Pitanje je šta je raskrinkano za one koji hoće da vide?

Navedeni članak je označen kao “fake news”, jer je informacija o povećanom prisustvu migranata u Tuzlanskom kantonu prenesena na portalu “Antimigrant”, okarakterisana kao netačna od strane MUP-a tuzlanskog kantona.
Inače, stranicu “Raskrinkavanje” pokrenula je organizacija “Zašto ne”, sa ciljem razabiranja istinitih činjenica i lažnih informacija, koje su svakodnevno prisutne na današnjim pseudonovinarskim internet portalima i drugim medijima, i bavi se promicanjem objektivnog i istinitog informisanja, kao novinarskog principa i novinarske etičnosti. Projekat vrijedan hvale u svakom slučaju, samo u ovom slučaju činjenice na terenu i informacije koje plasiraju MUP Federacije i druge sigurnosne službe su suprotne od činjenica kojima svjedoče građani BiH. Za one koji hoće da vide očito je da sami vrh države daje svoj obol u ovoj subverziji opstanka BiH i bošnjačkog naroda.
Znači ovdje nije riječ o trivijalnim informacijama tipa “je li Ronaldo poslao tri aviona da gasi Amazon ili ne” ili “Lepa Brena je pala sa lijeve štikle u halu, a ne desne, kako tvrdi navedeni portal”, već je riječ o vrlo ozbiljnim stvarima, riječ je o tome da neko pored činjenica, kojima svi svjedočimo , uzima izvještaj MUP- a (kontadiktoran tim istim činjenicama) kao istinit.
Gdje je tu objektivnost, nepristranost i tko je tu ustvari raskrinkan?!

S.B