Biznis inkluzije

Bošnjačka dijaspora iz Austrije, putem humanitarnih organizacija obmanjuje građane da su tzv. migranti ratne izbjeglice

U tekstu ispod možete vidjeti kako bošnjačka dijaspora iz Austrije, preko humanitarne organizacije, pod nazivom „Consilium Bosniacum“ laže građane BiH, da je riječ o izbjeglicama, a zapravo se radi o migrantima, koji se ilegalnim putevima uz pomoć krijumčara ljudima nastanjuju na prostore sa bošnjačkom većinom.

Kada je riječ o ekonomskim migrantima, odnosno kada naši ljudi odlaze vani, oni idu sa porodicama, a ovdje dolaze programirano, samo vojnosposobni muškarci koji nemaju nikakve veze sa izbjeglicama i ratnim stradanjima.

Umjesto da naše humanitarne organizacije pomažu, recimo, povratnike oni pomažu migrante koji su ovdje došli da nas ugrožavaju jer se namjerno želi stvoriti haos u Evropi.

Kada nestane Bošnjaka više neće biti političkog muslimanskog naroda u Evropi…

Novoosnovani Savez bh. udruženja u Austriji „Consilium Bosniacum“ je građanska platfoma za povezivanje građana BiH u Austriji, ali i društveno-politički organ koji će se boriti za njihova prava u toj zemlji, prenosi uskinfo.ba.

Predstavnici ovog saveza su protekli mjesec boravili u Bihaću, a prilikom posjete bili su i u kampu Vučjak.
Naime, oni su se odlučili za provođenje humanitarne akcije kojom bi se prikupila potrebna pomoć za migrante koji se nalaze u kampu Vučjak. Njihov poziv prenosimo u cjelosti:


Dragi prijatelji i saveznici,

ovim putem vas želimo obavijestiti o tome da se naš Savez „Consilium Bosniacum“ kao partner uključio u akciju pomoći izbjeglicama koji se nalaze na nekadašnjoj deponiji smeća na Vučjaku u blizini Bihaća, a koju je pokrenuo austrijski Volkshilfe.

Mi smo u mjesecu julu 2019. bili na licu mjesta i obavili razgovore sa predstavnicima politike, Crvenog križa, medija, sa stranim humanitarcima i samim izbjeglicama.

Stanje je veoma teško, izbjeglice posebno na Vučjaku nemaju dovoljno hrane, medicinskih i higijenskih sredstava, dok je lokalna zajednica već odavno preopterećena sa situacijom po ovom pitanju.

Pozivamo vas da u okviru svojih mogućnosti pomognete ovu akciju!