Komentar

Članice SDA u posjeti USK: Građanima demagogija, a migrantima konkretna pomoć

Da je vodeća stranka u Bošnjaka u potpunosti odrođena od svoga naroda, bez jasne nacionalne vizije i strategije, najbolje potvrđuje današnja posjeta čelnih žena ove stranke Unsko-sanskom kantonu.

Naime, oko 200 članica SDA iz cijele BiH, posjetilo je danas USK, u sklopu koje posjete su, između ostalog, prisustvovale performansu „Sreberenički cvijet“ u Bihaću , dok su u Cazinu održale tribinu pod nazivom „Znanje je naša snaga“.
Više je razloga ove posjete- navodi se u saopćenju za javnost ove stranke- počev od doprinosa unapređenju zdravstvenog i obrazovnog sistema, pa do unapređenja položaja žene u društvu, sa posebnim akcentom na važnost očuvanja porodice.
U sklopu ove posjete, članice SDA BiH, uručile su donaciju u vidu prehrambenih i higijenskih paketa za nekoliko stotina migranata i izbjeglica koji trenutno borave na lokaciji Vučjak , nedaleko od Bihaća.
Dok je USK okupiran, svakodnevno izložen migrantskoj agresiji, dok su građani ovog kantona u strahu i neizvjesnosti za svoju budućnost, dotle se članice ove vodeće bošnjačke stranke bave marginalnim temama, koje apsolutno nemaju veze sa realnošću.
Članice stranke se nisu zapitale kako žive i proživljavaju migrantsku agresiju naši sugrađani, kako se nose sa terorom kojem su svakodnevno izloženi, ali su našle za shodno pričati o edukaciji i porodici. Koju porodicu ova ekipa namjerava educirati…ovu našu bošnjačku porodicu kojoj prijeti nestanak?
Pomoć migrantima se naslućuje kao jedini valjan razlog njihovog dolaska u USK. Sve ostalo je demagogija i mlaćenje prazne slame. Narod to odavno već zna.